Οι στριφτές πίτες είναι οι αγαπημένες μου. Εννοείται βεβαίως με χωριάτικο φύλλο ανοιγμένο από τα χεράκια μου. Μια από αυτές είναι και η πιπερόπιτα. Είχα ακούσει τη συνταγή για κανονική πίτα ταψιού, αλλά αποφάσισα να την προσαρμόσω στο …στριφτό της. Ορίστε λοιπόν:

ΥΛΙΚΑ

  • 7-8 φύλλα ανοιγμένα στο χέρι
  • ½ κιλό φέτα
  • ¼ ανθότυρο
  • 2-3 αυγά
  • 5-6 πιπεριές πολύχρωμες
  • 1 φλυντζάνι λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αρχίζουμε με το ζυμάρι για τα φύλλα: Δείτε την παρασκευή φύλλου εδώ: Χειροποίητο φύλο για πίτες Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Σε πλατύ τηγάνι τις σωτάρουμε για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να μαραθούν.

Σε Μεγάλο μπώλ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο. Αφού έχουν κρυώσει αρκετά οι σωταρισμένες πιπεριές, τις προσθέτουμε στο μίγμα τυριών–αυγών. Πιπερώνουμε. Αλάτι προσθέτουμε ανάλογα με το γούστο μας, επειδή υπάρχει ήδη η φέτα . Παίρνουμε ένα φύλλο από αυτά που ανοίξαμε. Λαδώνουμε το μισο και στη συνέχεια γυρίζουμε το άλλο μισό επάνω στο λαδωμένο. Έτσι σχηματίζεται ένα μισοφέγγαρο. Λαδώνουμε πάλι ελαφρια την επιφάνεια και τοποθετούμε στην μεγάλη άκρη του μισοφέγγαρου κατά μήκος λίγες κουταλιές από τη γέμιση. Τυλίγουμε σιγά σιγά σε μακρόστενο ρολό, γυρίζοντας τις άκρες για να μη φύγει η γέμιση και στη συνέχεια τυλίγουμε το ρολό σε σαλίγκαρο τον οποίο τοποθετούμε στο κέντρο ενός καλά λαδωμένου ταψιού..

Συνεχίζουμε με το 2ο μπαλάκι. Αφού καταλήξουμε στο ρολό, το τοποθετούμε εκεί που τελείωσε ο σαλίγκαρος. Ετσι σιγά σιγά και μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα έχει ολοκληρωθεί ο σαλίγκαρος και έχει καλύψει όλο το ταψί.   Ραντίζουμε με λίγο νερό την πίττα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο αέρα για 40-45 λεπτά. E voila!!!!