Ορίστε ένα σχετικά ελαφρύ μους σοκολάτας.  Για να λέμε την αλήθεια όμως, μους σοκολά και ελαφρύ δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως το λιγότερο επιβαρυμένο, χωρίς βούτυρο και αβγά δηλαδή αυτό!

ΥΛΙΚΑ

  • 325 γ. Κουβερτούρα (55%)
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 2-3  κ.τ.Σ. ζάχαρη άχνη.
  • 1 φλυτζανάκι (2 κ. τ.Σ.)εσπρέσο (ή καφέ φίλτρου ή νες ζεστό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάτε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζετε σε μπαιν μαρι να λειώσει. Εν τω μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ την κρ. γάλακτος μαζί με την άχνη σε μια ελαφριά σαντιγύ. Μην την αφήσετε να σφίξει πολύ, θα είναι δύσκολο το ανακάτεμα.

Μόλις λειώσει η σοκολάτα, ρίχνετε δυο κουταλιές μέσα στο μπωλ με την σαντιγύ, ανακατεύετε, και μόλις ενσωματωθεί ρίξτε τον καφέ ανακατώστε και συνεχίσετε με την υπόλοιπη σοκολάτα, ρίχνοντας λίγη λίγη και ανακατεύοντας ελαφριά με  ένα κουτάλι. Μην την δουλέψετε πολύ δυνατά γιατί θα σφίξει.

Προσοχή: Μην ρίξετε τον καφέ μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σφίξει. Είναι μυστήριο πράγμα αυτή η κουβερτούρα !

Μόλις ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά μοιράστε το περιεχόμενο σε μπωλάκια, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο 2-3 ώρες  να σφίξουν.

Βγάλτε τα από το ψυγείο 15 λεπτά  πριν σερβίρετε και πασπαλίστε αν θέλετε με λίγη τριμμένη σοκολάτα ή κομματάκια από γλυκό πορτοκάλι.

1

Επίσης αν θέλετε  ρίξτε κομματάκια σοκολάτας στο μίγμα πριν το βάλτε στα μπωλ.

 

 

Καλή επιτυχία .