Πείτε το σαλατικό, πείτε το ορεκτικό, ό,τι θέτε πέστε το. Είναι εξαιρετικά νόστιμο συνοδευτικό και αν αρχίσεις δεν σταματάς!

ΥΛΙΚΑ

  • 12-14 πιπεριές Φλωρίνης πολύχρωμες (Υπολογίστε πόσες χωρούν σε ένα ταψί του φούρνου σας)
  • Λίγο ελαιόλαδο (περίπου ½ φλυτζάνι)
  • 2-3 Κ.σ.  ξύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (αν σας αρέσει βάλτε και περισσότερες)
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνετε, σκουπίστε καλά και απλώστε τις πιπεριές στο ταψί του φούρνου, όπου έχετε στρώσει αντικολλιτικό χαρτί. Τις ψήνετε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαυρίσουν ελαφρά και να βγάλουν φουσκαλίτσες. Ενδιάμεσα τις γυρίζετε ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Θα χρειαστεί συνολικά περίπου 20 λ΄ αλλά αυτό εξαρτάται και από το φούρνο.

piperies 1

Τις βγάζετε και τις βάζετε σε μπωλ με καπάκι. Τις σκεπάζετε έτσι όπως είναι καυτές διότι πρέπει να «ιδρώσουν» και να βγαίνει η πέτσα ευκολότερα. Σε περίπου 45 λ΄ έχουν κρυώσει αρκετά, (μην τις αφήσετε να κρυώσουν εντελώς γιατί θα σφίξουν και δεν θα βγαίνει εύκολα η πέτσα) οπότε τις ξεφλουδίζετε , τις ανοίγετε και βγάζετε και τους σπόρους.

piperies 2

Τις τοποθετείτε σε πιατέλα όπου έχετε ήδη ρίξει το ξύδι, τις περιλούζετε με το λάδι και τα υγρά τους που έχουν μαζευτεί στο μπωλ, ρίχνετε από πάνω τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες και πασπαλίζετε με το μαϊντανό.

piperies 4