Πόσες φορές δεν τις έχετε δοκιμάσει με διάφορα σνακ ή σε σαλάτες ή γεμιστές με κάτι. Τις πουλάνε σε διάφορα μεγέθη αλλά όχι απαραίτητα παντού. Είναι εύκολο όμως να τις φτιάξετε σπίτι σας και
μη σας τρομάζει η ιδέα. Πολύ πιο εύκολο απ΄ότι φαντάζεστε. Και δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Ιδού λοιπόν πως:

ΥΛΙΚΑ (για 10-12 πιτούλες περίπου 10 εκ)

  • 1,5 κούπα αλεύρι σκληρό (περίπου 300 γρ)
  • Μισό φακ ξερή μαγιά
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο χλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε τη μαγιά με το μισό φλιτζάνι αλεύρι και ρίχνετε λίγο χλιαρό νερό ωστ ε να προκύψει ένας παχύρευστος χυλός. Αφήνετε 15 λεπτά να δράσει η μαγιά και τότε ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό, ώστε να προκύψει μια σφιχτή ζύμη. Ζυμώνετε στον κάδο για 5 λ΄και άλλα 5 λ σε πάγκο με το  χέρι, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μη κολλάει. Σκεπάζετε και αφήνετε 1 ώρα ώστε να φουσκώσει. Την μοιράζετε στα δύο και ανοίγετε δύο φύλλα με το χοντρό πλάστη. Προσέξτε τα φύλλα πρέπει να βγούν αρκετά λεπτά, όχι  όμως τόσο λεπτά  όσο αυτά για τη χωριάτικη πίτα. Περίπου 2 χιλιοστα είναι μια χαρά.

pita -123

Με κάποιο κουπ κόβετε στρογγυλά φύλλα περίπου 12 εκ. Έχετε υπόψη ότι στο ψήσιμο θα σουρώσουν , ώστε να έχετε τελικά πιτάκια 10 εκ.

pita -45

Όσο ζυμάρι περισσεύει κατά το κόψιμο δεν το πετάτε παρά το ξανά ζυμώνετε και φτιάχνετε κι άλλα πιτάκια.

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα τηγανάκι μέχρι να κάψει ο πάτος.  Δεν χρησιμοποιείτε λάδι, γι αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντικολλιτικό τηγάνι.

Μόλις κάψει ρίχνετε ενε δίσκο από το ζυμάρι. Θα παρατηρήσετε ότι θα αρχίσει σε λίγο να βγάζει φουσκαλίτσες. ¨όταν αυτές μεγαλώσουν και γίνουν μια μεγάλη φουσκάλα, τότε γυρίστε το και από την άλλη για 1 λεπτό.

pita -4567

Η πιτούλα σας είναι έτοιμη.

Όσες δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως τις φυλάτε για λίγες μέρες στο ψυγείο.

pita -10

Καλή Επιτυχία