Μια πρωτότυπη  παραλλαγή του λατρευτού μας προφιτερολ, που κάλλιστα θα μπορούσαμε να τη πούμε και «σουδάκια με σως σοκολάτας». Όπως και να το πείτε όμως, το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με την παρουσίασή του.

ΥΛΙΚΑ

 • 1 δόση σουδάκια (περίπου 20-25)
 • 1 δόση κρεμ patisserie
 • 125 γρ Κρ. Γάλακτος  για την σαντιγυ
 • 1 δόση  ganage ( σάλτσα σοκολάτας)
  • 200 γρ κουβερτουρα
  • 125 γρ κρ. Γάλακτος
  • 1 Κ.σ βούτυρο
  • Προαιρετικά 1 Κ.σ μπράντυ ή ρούμι
 • 1 φλυτζάνι ζάχαρη για τη σως καραμέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τας σουδάκια όπως εδώ.( Ζύμη για σου) Αναμιγνύουμε την κρεμ πατισσερί που την φτιάχνουμε όπως (εδώ) (Κρεμ πατισερι) και την κρ γάλακτος που την χτυπάμε σε σαντιγύ και έτσι ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα σουδάκια. Στη συνέχεια προετοιμάζουμε την ganage.
Λειώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρι, προσθέτουμε την κρ γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Μέχρι τώρα η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια όπως και όταν φτιάχνουμε το προφιτερολ.(εδώ) (Προφιτερολ)
Η διαφορά είναι στη Καραμέλα και στο Στήσιμο.
Για τη σάλτσα καραμέλας χρησιμοποιούμε ένα φλυτζάνι ζάχαρη ως εξής:
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλιτικό σκεύος  (τηγάνι ή κατσαρολάκι) και ρίχνουμε μέσα δύο Κ.σ ζάχαρη με 1 Κ.σ νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και να αρχίσει να σκουραίνει. Συνεχίζουμε ρίχνοντας άλλη μια Κ.σ  ζάχαρη (όχι άλλο νερό πλέον) ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί και πάει λέγοντας μέχρι να τελειώσει το φλυτζάνι ζάχαρης. Σβήνουμε και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Έχουμε γεμίσει ήδη τα σουδάκια με τη κρέμα(πατισσερι και σαντιγύ). Παίρνουμε μερικά από αυτά και τα  αραδιάζουμε στο σκεύος σερβιρίσματος  σχηματίζοντας ένα δίσκο που θα είναι η βάση της τελικής πυραμίδας. Θα χρειαστούν 8-10 σουδάκια. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω από όλα σως καραμέλας. Εκτός από τη γεύση, αυτό βοηθά ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους και να είναι σταθερότερα. Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση γεμιστά σουδάκια , λίγο πιο μέσα από την προηγούμενη, τα οποία καραμελώνουμε επίσης. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα τα σουδάκια, φροντίζοντας να μείνει ένα στη κορυφή της πυραμίδας.  Περιχύνουμε τη υπόλοιπη καραμέλα και μόλις αυτή κρυώσει ρίχνουμε από πάνω στη  πυραμίδα τη σάλτσα σοκολάτας!

 

Με λίγη εξάσκηση , αν βάζετε ένα πηρούνι στην σως καραμέλας και το τραβάτε προς τα επάνω θα μπορέσετε να φτιάξετε καραμελένιες κλωστές 
Εξυπακούεται ότι την  τελική φάση της κατασκευής θα την φτιάξετε την τελευταία στιγμή, πριν την παρουσίαση. Εκτός αν έχετε τη δυνατότητα  να το ετοιμάσετε και να το βάλετε σε ψυγείο, σκεπασμένο, αλλά και πάλι για λίγη ώρα.

Καλή επιτυχία!